• Prodaja kaktusa
  • Prodaja sukulenata
  • Prodaja zimootpornih sukulenata
  • Prodaja ostalih biljaka
  • Saveti o gajenju

Uslovi prodaje

Poštovani ljubitelji sukulentnih, lukovičasth i drugih ukrasnih biljaka, pomoću ovog kataloga možete voljene biljke poručiti iz fotelje.

Kaktuse i ostale sukulentne biljke šaljem svaku vrstu posebno upakovanu sa kataloškim brojem (koji se nalazi ispred naziva biljke), bez zemlje i saksije. Cene su određene na osnovu poteškoća oko gajenja, nabavke repromaterijala, retkosti vrste, starosti biljke itd. 

Kada primite poručene sukulentne biljke, posadite ih u skoro suvu mešavinu zemlje. Oko biljke pospite sitnim kamenčićima sloj debljine do 1 cm i ostavite ih na toplom, senovitom mestu oko 7-10 dana. Biljke i okolinu možete za taj period prskati mlakom vodom a tek posle početi postepeno sa zalivanjem. Kod prvog zalivanja (ili kod jednog prskanja) možete upotrebiti zaštitna sredstva protiv truleži koje sam spominjao kod setve i pikiranja (Najbolje Prvicur 0,15% + Captan 0,30%)

U mesecima (oktobar, novembar, decembar, januar, februar i mart) sukulentne biljke ne šaljem zbog niskih temperatura. Biljke počinjem slati negde u martu-aprilu ako su i noćne temperature veće od 5°C. Zbog toga Vas molim da budete strpljivi i da sačekate poručene biljke. Prodajem samo na teritoriji Srbije, ali rado ću poslati zainteresovanima iz drugih zemalja, ako mogu sami da organizuju prenos poručenog.

Lukovičaste i ostale biljke šaljem u određenom vremenu koje je najpogodnije za sadnju određene vrste. Svaka vrsta je posebno upakovana i označena sa kataloškim brojem. Kada primite paket obavezno ga odmah raspakujte, pregledajte i do sadnje čuvajte na senovitom, prozračnom i suvom mestu.

Ako želite nešto poručiti, saznati više o sukulentnim i ostalim biljkama ili zakazati posetu pokušajte telefonom od 8,00 do 20,00 ili elektronskom poštom.

Najmanja ukupna suma za koju šaljem je 10 EUR-a. Za svaki paket računam pakovanje do 1 Eur-a. Na Vašu odgovornost šaljem i mimo navedenog termina (od 1. aprila do 1. oktobra) ako Vi to zahtevate a i ja sam u mogućnosti da Vam pošaljem. Seme šaljem preko cele godine. Kupac plaća gotovinom za poručeno prilikom preuzimanja paketa i to za iznos poručenog plus troškovi slanja (pakovanje do 1 Eur-a za svaki paket) i troškovi dostave (prema tarifi plaćanja pošte ili dostavne službe).

Poseta i lična kupovina

Zbog zdravstvenih problema, korone i drugih virusa do kraja 2024. godine neću primati posete radi kupovine i razgledanja moje kolekcije. Za sada je moguća kupovina poručivanjem po katalozima.